Alfa Romeo Giulietta 2010 | Autoliitto

Olet täällä

Alfa Romeo Giulietta 2010

TEST 2010
Aikuisten turvallisuus
97
Lasten turvallisuus
85
Jalankulkijoiden turvallisuus
63
Turvallisuus-järjestelmät
86

aikuismatkustajien suoja 35 pistettä (97 %)
lasten suoja 42 pistettä (85 %)
jalankulkijatörmäys 23 pistettä (63 %)
turvavarusteet 6 pistettä (86 %)

 

Alfa Romeo Giulietta sai tulokseksi 5 tähteä

 

Giuliettan varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyyny. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on kaksivaiheiset esikiristimet sekä voimanrajoittimet.

 

Aikuismatkustajien suoja

 

Giuliettan matkustamon rakenteet säilyttivät törmäyksessä hyvin muotonsa. Testinukkejen lukemat osoittivat, että kuljettajan ja matkustajan polvet ja reisiluut oli hyvin suojattu. Alfa Romeo pystyi osoittamaan, että Giulietta antaa yhtä tehokkaan suojan erikokoisille ja eri istuma-asennoissa istuville matkustajille. Sivutörmäystestistä Giulietta sai täydet pisteet. Tätä voimakkaammassa pylvästestissä Giulietta antoi hyvän suojan kaikille muille vartalon osille paitsi rintakehälle, joka sai riittävän suojan. Peräänajoa seuraavassa piiskaheilahduksessa eteenpäin liikkuva pääntuki antoi hyvän suojan loukkaantumista vastaan.

 

Lasten suoja

 

Etutörmäyksessä 3-vuotiasta simuloiva nukke, joka istui kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa, pysyi hyvin paikoillaan. Sekä 1,5-vuotiasta että 3-vuotiasta simuloivat nuket pysyivät hyvin turvaistuimissaan sivutörmäyksessä. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa tarpeeksi selkeää tietoa turvatyynyn tilasta.

 

Jalankulkijatörmäys

 

Giuliettan puskuri suojasi hyvin jalankulkijoiden jalkoja ja sai täydet pisteet. Konepeiton etuosa sen sijaan antoi vain vähäisen suojan. Lapsen pään todennäköisten iskukohtien osalta konepeitto antoi hyvän suojan. Aikuisen pään todennäköisten iskukohtien osalta suoja oli puolestaan heikko lähes joka kohdassa.

 

Turvavarusteet

 

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä (ESC) sekä etu- ja takaistuimien turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita kaikissa Giulietta-malleissa.

 

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Jaa muillekin