Chevrolet Cruze 2009 | Autoliitto

Olet täällä

Chevrolet Cruze 2009

TEST 2009
Aikuisten turvallisuus
96
Lasten turvallisuus
84
Jalankulkijoiden turvallisuus
34
Turvallisuus-järjestelmät
71

aikuismatkustajien suoja 35/36 (96 %)
lasten suoja 41/49 (84 %)
jalankulkijatörmäys 12/36 (34 %)
turvavarusteet 5/7 (71 %)

 

Chevrolet Cruze sai tulokseksi 5 tähteä

 

Chevrolet Cruzen varustelu sisältää kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt ja päätä suojaavan turvaverhon. Etuistuinten turvavöissä on kaksoiskiristimet ja voimanrajoittimet sekä turvavyömuistuttimet. Takapenkin reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurit lastenistuimia varten. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä.

 

Aikuismatkustajien suoja

 

Cruze sai täydet pisteet etutörmäystestissä. Sekä kuljettaa että etumatkustajaa simuloiva nukke sai hyvän suojan kaikille vartalonosilleen. Matkustamon rakenteet säilyttivät törmäyksessä hyvin muotonsa, eikä tuulilasin pilari liikkunut taaksepäin kuin 5 millimetriä. Chevrolet pystyi osoittamaan, että auto turvaa yhtä hyvin erikokoisia ja eri asennoissa istuvia matkustajia. Myös sivutörmäystestissä auto sai täydet pisteet. Pylvästestissä vain rintakehän osalta auto ei saanut täysiä pisteitä, mutta suoja arvioitiin silti riittäväksi. Myös peräänajoa seuraavassa piiskaheilahdustestissä suoja oli hyvä.

 

Lasten suoja

 

Etu- ja sivutörmäyksessä Cruze sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Sivutörmäyksessä 3-vuotiasta simuloivan nuken pään heilahdus ei ollut liian voimakas, ja molemmat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, mikä mahdollistaa selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen käytön. Kuljettaja ei kuitenkaan saa tarpeeksi selkeää tietoa turvatyynyn tilasta. Selkä menosuuntaan asennettavan lastenistuimen vaaroista, mikäli turvatyynyä ei ole kytketty pois käytöstä, varoitetaan selkeästi kiinteällä merkinnällä.

 

Jalankulkijatörmäys

 

Cruzen puskuri sai täydet pisteet jalankulkijoiden jaloille antamastaan suojasta. Konepeiton etureunan antama suoja jalankulkijan jaloille arvioitiin heikoksi, eikä Cruze saanut yhtään pistettä. Konepeiton antama suoja lapsen pään todennäköisissä iskukohdissa oli pääosin vähäinen ja aikuisen pään kohdalla heikko.

 

Turvavarusteet

 

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja etuistuimien turvavyömuistuttimet ovat vakiona kaikissa Cruze-malleissa.

 

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Jaa muillekin