Citroën C3 2009 | Autoliitto

Olet täällä

Citroën C3 2009

TEST 2009
Aikuisten turvallisuus
83
Lasten turvallisuus
74
Jalankulkijoiden turvallisuus
33
Turvallisuus-järjestelmät
40

aikuismatkustajien suoja 30/36 (83 %)
lasten suoja 36/49 (74 %)
jalankulkijatörmäys 12/36 (33 %)
turvavarusteet 3/7 (40 %)

 

Citroen C3 sai tulokseksi 4 tähteä

 

C3:n varustelu kattaa kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt sekä päätä suojaavan turvaverhon. Etumatkustajien turvavöissä on mukautuvat esikiristimet ja voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurit lastenistuimia varten. Etumatkustajille on turvavyömuistuttimet.

 

Aikuismatkustajien suoja

 

C3:n matkustamon rakenteet säilyttivät törmäyksessä hyvin muotonsa. Etumatkustajien suoja oli hyvä polvien ja reisien kohdalla. Citroen pystyi osoittamaan, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat nuket saivat kukin yhtä hyvän suojan. Sivutörmäyksestä auto sai täydet pisteet ja herkästi vammautuvat ruumiinosat saivat hyvän suojan. Pylvästestissä C3:n antama suoja rintakehälle oli heikko. Myös peräänajoa seuraavassa piiskaheilahduksessa matkustajien suoja oli huono, eikä C3 saanut siitä yhtään pistettä kolmessa suoritetussa testissä.

 

Lasten suoja

 

Etutörmäyksessä kolmevuotiasta lasta simuloivan nuken pään heilahdus ei ollut liian voimakas. Sivutörmäyksessä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotista simuloivien nukkejen päät pysyivät hyvin paikoillaan. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Poiskytketystä turvatyynystä ei kuitenkaan ilmoiteta riittävän selvästi kuljettajalle.

 

Jalankulkijatörmäys

 

C3:n puskuri antoi hyvän suojan jalankulkijoiden osalta ja sai täydet pisteet. Konepeiton etureuna puolestaan antoi huonon suojan, eikä C3 saanut yhtään pistettä sen osalta. Jalankulkijoiden päiden todennäköisten iskukohtien antama suoja oli heikko.

 

Turvavarusteet

 

Ajonvakautusjärjestelmä ei ole vakiovaruste kaikissa malleissa, minkä vuoksi autolle ei myönnetty pisteitä siitä. Suurimmassa osassa myytäviä C3-malleja on vakiovarusteena järjestelmä, jonka avulla kuljettaja voi asettaa maksiminopeuden, jolla auto kulkee. Citroen uskoo valtaosan autonostajista valitsevan tällaisen version, joten autolle myönnettiin tästä piste. Lisäksi huippunopeuden rajoitin on saatavana kaikkiin malleihin lisävarusteena. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavyömuistutin on vakiovaruste.

 

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Jaa muillekin