Citroën C4 Cactus 2014 | Autoliitto

Olet täällä

Citroën C4 Cactus 2014

TEST 2014
Aikuisten turvallisuus
82
Lasten turvallisuus
79
Jalankulkijoiden turvallisuus
80
Turvallisuus-järjestelmät
56

aikuismatkustajien suoja 31 pistettä (82 %)
lasten suoja 39 pistettä (79 %)
jalankulkijatörmäys 29 pistettä (80 %)
turvavarusteet 7 pistettä (56 %)

Citroën C4 Cactus sai tulokseksi 4 tähteä

Citroën C4 Cactuksen varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot edessä ja takana sekä sivuturvatyynyt edessä. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on kaksivaiheiset esikiristimet ja etupenkeillä ja takaistuimen reunapaikoilla on voimanrajoittimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Citroënissa erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäyksessä kaikki muut vartalonosat saivat hyvän suojan paitsi rintakehä, jonka suoja oli riittävä.

Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli vähäinen, mutta muut vartalonosat saivat hyvän suojan. Etu- ja takaistuimet antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lapsimatkustajien suoja

Kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa olleen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista, mutta niskaan kohdistui hieman liian kovia voimia. 1,5-vuotiasta lasta vastaavan nuken pään kiihdytysvoimat osoittivat vain vähäistä suojaa. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin turvaistuimissaan, mikä ehkäisee pään osumista auton koviin rakenteisiin.

Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selkeän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai pisteet. Autoon saa asennettua kunnolla kaikki turvaistuimet, joille auton kiinnikkeet on suunniteltu.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Myös konepellin etureunan antama suoja oli hyvä kaikissa testatuissa kohdissa. Konepelti suojasi päätä valtaosin hyvin tai riittävästi. Suoja oli huono vain tuulilasin pilareiden kohdalla.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Myös kuljettajan asettama huippunopeudensäädin on vakiovaruste ja se vastaa Euro NCAPin järjestelmälle asettamia vaatimuksia.

Jaa muillekin