Fiat Brava 1998 | Autoliitto

Olet täällä

Fiat Brava 1998

Aikuisten turvallisuus
Lasten turvallisuus
-
Jalankulkijoiden turvallisuus

Törmäystestin pisteet:

 

etutörmäys 7 (44%)
sivutörmäys 8 (44%)
kaikkiaan 16 (47%)
jalankulkijatörmäys 11 (31%)

Bravan kahden tulos oli lähellä kolmea tähteä. Auton rakenne muuttui etutörmäyksessä epävakaaksi ja rakenteiden sisääntyöntyminen aiheutti ongelmia. Brava täyttää kuitenkin ilmansivuturvatyynyjäkin lokakuussa 1998 voimaantulevat uusien autojen sivutörmäysnormit. Konepellin reunan suoja jalankulkijoille oli keskimääräistä parempi.
 

Etutörmäys

 

Matkustamo muuttui etutörmäyksessä epävakaaksi. Kuljettajan ovi ei kestänyt törmäystä ja oviaukkoa hajotti myös A-pilarin alaosan vaurioituminen. Kuljettajan pää osui turvatyynyyn hallitusti ja ohjauspyörä liikkui vain vähän taaksepäin. Ohjauspylvään suojus vähentää polvien altistusta loukkaantumisille. Jalkatilan muoto muuttui rajusti, osittain haljeten. Tästä ei kuitenkaan aiheutunut lisävaaraa.
 

Sivutörmäys

 

Ovi osui kuljettajan kylkiluiden yläosaan. Kyljen keski- ja alaosaan kohdistui oven ja B-pilarin iskuja. Näiden osumien voima oli kuitenkin riittävän pieni, jotta Brava täyttää lokakuussa 1998 voimaantulevat uusien autojen sivutörmäysnormit. Kuljettajan mahaa rasitti oven jäykän käsinojan osuma. B-pilari osui lantioon, mutta lantion suoja arvioitiin riittäväksi.
 

Lasten turvaistuimet

 

Fiatin suosittelemat turvaistuimet olivat kasvot menosuuntaan asennettuja ja yhteensopivia turvavöiden kanssa. Etutörmäyksessä pään liike oli hallittu. Vanhemman lapsen pää ei pysynyt istuimen suojassa sivutörmäyksessä.

 

Törmäys jalankulkijaan

 

Puolet pään osumakohdista täytti ehdotetut jalankulkijatörmäysnormit. Suurin osa aikuisten osumakohdista oli kuitenkin heikkoja. Konepellin reuna suojasi keskimääräistä paremmin, mutta puskurin suoja oli huono.
 

Mallin historia ja turvavarustelu

 

Brava esiteltiin joulukuussa 1995. Vuoden 1998 mallin vakiovarusteisiin kuuluvat kaikissa EU-maissa kuljettajan etuturvatyyny, turvavöiden esikiristimet ja ohjaustehostin. Muissa malleissa ei aina ole kaikkia edellämainittuja varusteita, mikä vaikuttaa myös turvallisuuteen.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Jaa muillekin