Ford Fiesta 2012 | Autoliitto

Olet täällä

Ford Fiesta 2012

TEST 2012
Aikuisten turvallisuus
91
Lasten turvallisuus
86
Jalankulkijoiden turvallisuus
65
Turvallisuus-järjestelmät
71

 

 

aikuismatkustajien suoja 33 pistettä (91 %)

lasten suoja 42 pistettä (86 %)

jalankulkijatörmäys 23 pistettä (65 %)

turvavarusteet 5 pistettä (71 %)

 

Ford Fiesta sai tulokseksi 5 tähteä

 

Ford Fiestan varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt sekä kuljettajan polviturvatyyny. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Kuljettajan ja etumatkustajan paikoilla on turvavyömuistuttimet.

 

Aikuismatkustajien suoja

 

Ford Fiestan matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Kuljettaja hyötyi polvea suojaavasta turvatyynystä. Ford osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Auto antoi sivutörmäyksessä hyvän suojan matkustajille lukuun ottamatta rintaa, jonka suoja oli riittävä. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli vähäinen. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

 

Lasten suoja

 

Etu- ja sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan kasvot menosuuntaan asennetuissa turvaistuimissaan. Edellisellä kerralla autoa testattaessa etumatkustajan turvatyynyä ei pystynyt kytkemään pois päältä. Nyt etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois päältä, jolloin istuimella voidaan käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa riittävää tietoa turvatyynyn tilasta. Aurinkosuojaan pysyvästi kiinnitetty kyltti varoittaa selvästi turvaistuimen käytöstä etuistuimella silloin, kun turvatyynyä ei ole kytketty pois.

 

Jalankulkijatörmäys

 

Puskuri sai täydet pisteet, koska se suojasi hyvin jalankulkijan jalkoja törmäystilanteessa. Konepellin etureunan antama suoja jalankulkijan jaloille sai myös hyvät pisteet.

Konepellin antama suoja oli valtaosin hyvä lapsen pään todennäköisissä iskukohdissa.  Aikuisen pään iskukohdissa konepellin antama suoja oli huono.

 

Turvavarusteet

 

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena Ford Fiestassa. Etumatkustajille on turvavyömuistutin, mutta takapenkillä matkustaville ei. Auton varusteisiin ei kuulu kuljettajan asettaman huippunopeuden säädintä.

 

Jaa muillekin