Ford Mondeo 2001 | Autoliitto

Olet täällä

Ford Mondeo 2001

Aikuisten turvallisuus
Lasten turvallisuus
-
Jalankulkijoiden turvallisuus

Törmäystestin pisteet:

 

etutörmäys 9 (56)
sivutörmäys 18 (100%)
kaikkiaan 27 (79%)
jalankulkijatörmäys 13 (36%)

Fordille annettiin mahdollisuus uuteen testiin turvajärjestelmään tehtyjen parannusten jälkeen. Valitettavasti nämä muutokset eivät ehtineet riittävän ajoissa uusien tulosten julkistamiseksi. Fordin mukaan turvajärjestelmien parannukset ovat voimassa kaikissa 5.11.2001 jälkeen valmistetuissa Mondeoissa. EuroNCAP julkaisee nämä tulokset heti kun ne ovat saatavilla. Mondeo sai kritiikkiä korin hallitsemattomasta käytöksestä sekä kuljettajan pään ja rintakehän osumista ohjauspyörään.
 

Etutörmäys

 

Kuljettajan pää ja rintakehä osuivat ohjauspyörään niin voimakkaasti, että rajummassa törmäyksessä loukkaantuminen on todennäköistä. Ohjauspyörän alapuoliset kovat rakenteet aiheuttivat kuljettajan polville ja reisille loukkaantumisvaaran. Fordin mukaan näihin rakenteisiin tehdään muutoksia. Takaistuimen keskipaikan kolmipisteturvavyö suojaa merkittävästi kaksipistevyötä paremmin.
 

Sivutörmäys

 

Mondeo on varustettu sekä päätä että rintakehää suojaavilla sivuturvatyynyillä. Nämä suojasivat hyvin kuljettajaa sekä törmäyspuolen takamatkustajia.
 

Lasten turvaistuin

 

Kojelaudan matkustajan puoleisessa päässä oleva vaikeaselkoinen kaavio varoitti turvaistuimen sijoittamisesta etumatkustajan paikalle. Englannin-, ranskan- ja espanjankielinen varoitus löytyi matkustajan aurinkolipan kääntöpuolelta. Teksti ei sisältänyt mainintaa loukkaantumis- tai hengenvaarasta asennettaessa turvaistuin etumatkustajan paikalle. Puolitoistavuotiaan turvaistuin oli kiinnitetty selkä menosuuntaan ja kolmivuotiaan kasvot menosuuntaan. Molemmat suojasivat kohtalaisen hyvin sekä etu- että sivutörmäystestissä.
 

Törmäys jalankulkijaan

 

Konepelti suojasi jonkin verran sekä aikuisten että lasten päähän kohdistuvissa iskuissa, mutta konepellin reuna ja puskuri olivat jalankulkijoille vaarallisia. Jalankulkijatestin tulos oli keskinkertainen ja Fordia kehotetaan paneutumaan jalankulkijaturvallisuuden parantamiseen.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Jaa muillekin