Hyundai Santa Fe 2012 | Autoliitto

Olet täällä

Hyundai Santa Fe 2012

TEST 2012
Aikuisten turvallisuus
96
Lasten turvallisuus
89
Jalankulkijoiden turvallisuus
71
Turvallisuus-järjestelmät
86

 

 

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (96 %)

lasten suoja 43 pistettä (89 %)

jalankulkijatörmäys 25 pistettä (71 %)

turvavarusteet 6 pistettä (86 %)

 

Hyundai Santa Fe sai tulokseksi 5 tähteä

 

Hyundai Santa Fen varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt sekä kuljettajan polviturvatyyny. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Kuljettajan ja etumatkustajan paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurit turvaistuimia varten.

 

Aikuismatkustajien suoja

 

Santa Fen matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Hyundai osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Auto sai sivutörmäyksessä täydet pisteet. Matkustajien kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli riittävä ja muiden vartalonosien saama suoja oli hyvä. Istuin ja pääntuki antoivat vähäisen suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

 

Lasten suoja

 

Etutörmäystestissä 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken liikkuminen ei ollut liiallista kasvot menosuuntaan tapahtuvassa törmäyksessä. Sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät paikoillaan istuimissaan, eivätkä päässeet törmäämään auton sisätilojen osiin. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa riittävää tietoa turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä palkittiin tästä ominaisuudesta. Aurinkosuojaan pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa selvästi turvaistuimen käytöstä etuistuimella silloin, kun turvatyynyä ei ole kytketty pois.

 

Jalankulkijatörmäys

 

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jalkojen suojaamisesta. Konepellin etureuna antoi jalankulkijalle ainoastaan vähäisen tai heikon suojan. Santa Fessä on aktiivinen törmäystilanteessa ponnahtava konepelti. Konepellin sensorit havaitsevat törmäyksen jalankulkijaan, ja konepelti nousee suojaamaan janakulkijaa konepellin alla olevilta kovilta rakenteilta. Hyundai osoitti, että järjestelmä toimii eri törmäysnopeuksissa ja erikokoisiin jalankulkijoihin törmätessä, joten järjestelmä oli käytössä testejä tehtäessä. Konepellin antama suoja lapsen pään todennäköisissä iskukohdissa oli hyvä lähes kaikissa kohdissa. Aikuisen pään iskukohdissa konepellin antama suoja oli hyvä, mutta vähäinen tai heikko tuulilasin alareunan kohdalla.

 

Turvavarusteet

 

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena Hyundai Santa Fessä, ja se vastasi Euro NCAPin vaatimuksia. Kuljettajan ja etumatkustajan istuinten turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita, mutta takapenkin matkustajille järjestelmää ei ole. Vakiovarusteinen kuljettajan asettama huippunopeuden säädin vastasi Euro NCAPin vaatimuksia.

 

Jaa muillekin