Kia Sorento 2009 | Autoliitto

Olet täällä

Kia Sorento 2009

TEST 2009
Aikuisten turvallisuus
87
Lasten turvallisuus
84
Jalankulkijoiden turvallisuus
44
Turvallisuus-järjestelmät
71

aikuismatkustajien suoja 31/36 (87 %)
lasten suoja 41/49 (84 %)
jalankulkijatörmäys 16/36 (44 %)
turvavarusteet 5/7 (71 %)

 

Kia Sorento sai tulokseksi 5 tähteä

 

Sorenton varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt ja päätä suojaava turvaverho. Kaikkien matkustajien turvavöissä on mukautuvat esikiristimet ja voimanrajoittimet. Etumatkustajien turvavöissä on kaksoiskiristimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurit lastenistuimia varten. Takana keskellä on top tether -ankkuri. Pääntuissa on piiskaheilahdustuet. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä. Kuljettajalle ja etumatkustajalle on turvavyömuistuttimet.

 

Aikuismatkustajien suoja

 

Sorenton matkustamon rakenteet säilyttivät törmäyksessä hyvin muotonsa ja kaksoiskiristimet varmistivat, etteivät nukkejen polvet iskeytyneet kojelautaan. Ohjauspylväs ja virtalukko aiheuttivat kuitenkin loukkaantumisriskin erikokoisille kuljettajille. Sivutörmäystestissä Sorento menetti osan pisteestä rintakehän suojauksessa. Pylvästestissä rintakehä sai vain vähäisen suojan. Peräänajoa seuraavassa piiskaheilahduksessa Sorento antoi hyvän suojan niskalle.

 

Lasten suoja

 

Etu- ja sivutörmäystestissä Sorento sai täydet pisteet sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotista simuloivien nukkejen kohdalla. Sivutörmäystestissä molempien nukkejen päät pysyivät hyvin paikoillaan. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Poiskytketystä turvatyynystä ei kuitenkaan ilmoiteta kuljettajalle riittävän selvästi.

 

Jalankulkijatörmäys

 

Konepeiton etureuna antama suoja jalankulkijan jaloille arvioitiin huonoksi. Suurin osa puskurista antoi vähäisen suojan. Puskurin keskiosa antoi kuitenkin paikoitellen hyvän suojan. Konepeitto suojasi huonosti lapsen päätä tämän todennäköisissä iskeytymiskohdissa. Aikuisen pään kohdalla puolestaan konepeiton keskiosa suojasi hyvin, mutta reunojen jäykät tukirakenteet antoivat huonon suojan.

 

Turvavarusteet

 

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste kaikissa Sorenton malleissa. Myös kuljettajan ja etumatkustajan turvavyömuistuttimet ovat vakiona.

 

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Jaa muillekin