Kia Soul 2009 | Autoliitto

Olet täällä

Kia Soul 2009

TEST 2009
Aikuisten turvallisuus
87
Lasten turvallisuus
86
Jalankulkijoiden turvallisuus
39
Turvallisuus-järjestelmät
86

aikuismatkustajien suoja 31/36 (87 %)
lasten suoja 42/49 (86 %)
jalankulkijatörmäys 14/36 (39 %)
turvavarusteet 6/7 (86 %)

 

Kia Soul sai tulokseksi viisi tähteä.

 

Kia Soulin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan yksivaiheiset etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt sekä päätä suojaava turvaverho. Etuistuinten turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Takaistuimilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten. Kaikille matkustajille on turvavyömuistutin. Autossa on ajonvakautusjärjestelmä.

 

Aikuismatkustajien suoja

 

Soulin matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Kojelaudan rakenteet aiheuttivat kuitenkin riskin etumatkustajien polville ja reisille. Sivutörmäyksessä Kia Soul saavutti täydet pisteet. Testin jälkeen kuljettajan ovi ei lukittunut täysin, mistä seurasi yhden pisteen menetys. Pylvästestissä rintakehän suoja oli vähäinen. Peräänajoa seuraavassa piiskaheilahduksessa matkustajien suoja oli kuitenkin hyvä.

 

Lasten suoja

 

Kia Soul sai täydet pisteet sekä kolme- että puolitoistavuotiasta simuloivilla nukeilla tehdyissä etu- ja sivutörmäystesteissä. Kolmevuotiasta simuloivan nuken pään heilahdus ei ollut liian voimakas, kun turvaistuin oli asennettu kasvot menosuuntaan. Lisäksi sivutörmäyksessä molempien nukkejen päät olivat hyvin suojassa. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Poiskytketystä turvatyynystä ei kuitenkaan ilmoiteta riittävän selvästi.

 

Jalankulkijatörmäys

 

Soulin konepeiton etureunan antama suoja jalankulkijoiden jaloille oli huono. Myös kaikkien todennäköisten aikuisen päähän kohdistuvien iskukohtien osalta konepeiton antama suoja oli huono. Vain puskuri suojasi kohtuullisen hyvin jalankulkijoita.

 

Turvavarusteet

 

Ajonvakautusjärjestelmä on vakiona kaikissa Soulin malleissa. Myös kaikkien matkustajien turvavyömuistutin on vakiovaruste.

 

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Jaa muillekin