Kia Venga 2010 | Autoliitto

Olet täällä

Kia Venga 2010

TEST 2010
Aikuisten turvallisuus
79
Lasten turvallisuus
66
Jalankulkijoiden turvallisuus
64
Turvallisuus-järjestelmät
71

aikuismatkustajien suoja 28 pistettä (79 %)
lasten suoja 32 pistettä (66 %)
jalankulkijatörmäys 23 pistettä (64 %)
turvavarusteet 5 pistettä (71 %)

 

Kia Venga sai tulokseksi 4 tähteä

 

Kia Vengan varusteluun kuuluvat etuistuimien turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet, kuljettajan etuturvatyyny, sivuturvatyynyt sekä päätä suojaavat turvatyynyt.

 

Aikuismatkustajien suoja

 

Etutörmäystestin jälkeen kuljettajan turvavyössä huomattiin repeämä, joka oli noin neljäsosan turvavyön leveydestä. Repeämä oli b-pilarin alaosan kohdalla ja sen todettiin aiheutuneen turvavyön joutumisesta istuimen kiskon väliin. Kia reagoi löydökseen heti ja asensi turvavyön alaosaan suojan. Suoja asennetaan kaikkiin tuotannossa oleviin malleihin. Kia kutsuu auton jo saaneet käyttäjät asennuttamaan suojan jälleenmyyjäliikkeessä.

 

Etutörmäystestissä testinuken rintakehä osui ohjauspyörään. Kojelaudan rakenteet aiheuttivat loukkaantumisriskin kuljettajan ja etumatkustajan polville ja reisille. Matkustamon rakenteet säilyttivät kuitenkin hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Sivutörmäystestissä Venga sai täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehä sai vähäisen suojan, mutta muut vartalonosat olivat hyvin suojassa. Peräänajoa seuraavassa piiskaheilahduksessa matkustajien suoja oli hyvä.

 

Lasten suoja

 

Etutörmäyksessä kasvot menosuuntaan istuvan 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken pää ei liikkunut liikaa eteenpäin. Kuitenkin pää osui heilahtaessaan c-pilariin. Sivutörmäyksessä sekä 3- että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin turvaistuimissaan. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa riittävän selkeän ilmoituksen turvatyynyn tilasta, joten Venga sai siitä pisteen. Ohjeet turvatyynyn käytöstä lastenistuimen kanssa oli sijoitettu selvästi ja pysyvästi.

 

Jalankulkijatörmäys

 

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Konepeiton etureuna antoi puolestaan huonon suojan. Konepeitto suojasi hyvin lapsen pään todennäköisissä iskukohdissa, mutta huonosti niissä kohdissa, joihin aikuisen pää todennäköisesti iskeytyisi.

 

Turvavarusteet

 

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on saatavissa lisävarusteena yhteen malliin neljässä Euroopan maassa. Muissa maissa järjestelmä on vakiovarusteena. Koska järjestelmä on vakiona suurimmassa osassa myytäviä malleja, se otettiin huomioon Euro NCAPin testeissä. Autoon on saatavana lisävarusteena säädin kuljettajalle maksiminopeuden asettamiseen. Säädintä ei kuitenkaan huomioitu testeissä, sillä se ei ole vakiona missään mallissa. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavyömuistutin on vakiovaruste.

 

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Jaa muillekin