Mazda CX-7 2010 | Autoliitto

Olet täällä

Mazda CX-7 2010

TEST 2010
Aikuisten turvallisuus
76
Lasten turvallisuus
79
Jalankulkijoiden turvallisuus
43
Turvallisuus-järjestelmät
71

 

 

aikuismatkustajien suoja 27 pistettä (76 %)
lasten suoja 39 pistettä (79 %)
jalankulkijatörmäys 16 pistettä (43 %)
turvavarusteet 5 pistettä (71 %)

 

Mazda CX-7 sai tulokseksi 4 tähteä

 

Mazda CX-7:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt ja sivuturvatyynyt sekä päätä suojaavat turvatyynyt. Etuturvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet.

 

Aikuismatkustajien suoja

 

Mazda CX-7:n matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Kuljettaja ja etumatkustaja saivat pääosin hyvän suojan, mutta kojelaudan rakenteet aiheuttivat loukkaantumisriskin sekä kuljettajan että etumatkustajan polville ja reisille. Sivutörmäystestissä CX-7 sai täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä testinuken lukemat osoittavat rintakehän suojan olevan heikko. Istuin ja niskatyyny suojasivat huonosti peräänajoa seuraavassa piiskaheilahduksessa.

 

Lasten suoja

 

Etu- ja sivutörmäystestissä CX-7 sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Kasvot menosuuntaan istuvan 3-vuotiasta simuloiva nuken pään liike ei ollut liiallista. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin paikoillaan. Etumatkustajan turvatyynyä ei voi kytkeä pois, joten istuimella ei voida käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Turvaistuimen käytöstä etuistuimella ei myöskään varoiteta riittävän selkeästi.

 

Jalankulkijatörmäys

 

Mazda CX-7:n puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Sen sijaan konepeiton suoja aikuisen pään todennäköisten iskukohtien osalta oli enimmäkseen heikko.

 

Turvavarusteet

 

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä (ESC) ja etuistuimien turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita kaikissa CX-7-malleissa.

 

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

 

Jaa muillekin