Mercedes-Benz E-sarja 2010 | Autoliitto

Olet täällä

Mercedes-Benz E-sarja 2010

TEST 2010
Aikuisten turvallisuus
86
Lasten turvallisuus
77
Jalankulkijoiden turvallisuus
59
Turvallisuus-järjestelmät
86

aikuismatkustajien suoja 31 pistettä (86 %)
lasten suoja 38 pistettä (77 %)
jalankulkijatörmäys 21 pistettä (59 %)
turvavarusteet 6 pistettä (86 %)

 

Mercedes-Benz E sai tulokseksi viisi tähteä

 

Mercedes-Benz E:n tulokset on laskettu uudelleen entisestään tiukentuneiden vuoden 2010 vaatimusten mukaan. Auto on aiemmin testattu vuonna 2009, eikä siihen ole tehty muutoksia. Jalankulkijatörmäys suoritettiin uudelleen.

 

Mercedes-Benz E:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt sekä päätä suojaava turvatyyny. Kuljettajalle on lisäksi polviturvatyyny. Etuistuimilla on turvavöiden esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurit lastenistuimia varten. Sekä etu- että takaistuimilla on turvavyömuistuttimet. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä.

 

Aikuismatkustajien suoja

 

E-sarjan vakiovarusteisiin kuuluu Mercedes-Benzin ”PRE SAFE” -järjestelmä, joka havaitsee onnettomuuden etukäteen ja saa auton turvajärjestelmät valmistautumaan tulevaan kolariin. Euro NCAPin etu- ja sivutörmäystesteissä järjestelmä ei kuitenkaan aktivoitunut. E-mallin matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa ja tuulilasin pylväs liikkui taaksepäin vain 3 millimetriä. Testinukeista törmäyksessä saadut arvot osoittivat, että kuljettajan ja matkustajan polvet sekä reidet olivat hyvin suojatut. Mercedes pystyi osoittamaan, että auto suojaisi erikokoisien ja eri istuma-asennoissa istuvien matkustajien jalkojen yläosia yhtä tehokkaasti. Sivutörmäystestistä auto sai täydet pisteet. Pylvästestissä auton antama suoja arvioitiin vähäiseksi. Samoin peräänajoa seuraavassa piiskaheilahduksessa matkustajien suoja oli vähäinen.

 

Lasten suoja

 

Etutörmäyksessä kolmevuotiasta lasta simuloivan nuken pään heilahdus ei ollut liian voimakas. Sivutörmäyksessä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotista simuloivan nuken päät pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissa. Kumpikaan testinukeista ei saanut huonoja tuloksia. Auto tunnistaa Mercedes-Benzin myymät selkä menosuuntaan asennettavat lastenistuimet ja kytkee etumatkustajan turvatyynyt pois. Järjestelmä ei kuitenkaan tunnista muiden valmistajien lastenistuimia, ja turvatyyny jää aktiiviseksi. Autossa on kiinteä merkintä, jolla varoitetaan selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen vaaroista, mikäli turvatyyny jätetään kytkemättä pois.

 

Jalankulkijatörmäys

 

Jalankulkijatörmäys tuli suorittaa uusiksi, jotta E-sarjan tulos voitiin päivittää vuoden 2010 vaatimusten mukaiseksi. Puskurin antamasta suojasta jalankulkijoiden jaloille E-sarja sai täydet pisteet. Konepeiton etureunan antama suoja jalankulkijoiden jaloille oli kuitenkin huono. E-sarja havaitsee mahdollisen törmäyksen jalankulkijaan, minkä seurauksena auton konepeitto kohoaa ja tekee enemmän tilaa konepeiton ja moottorin jäykkien rakenteiden välille. Konepeitto arvioitiin suojaukseltaan hyväksi niiltä osin, joihin lapsen pää törmäystilanteessa todennäköisesti osuisi. Myös aikuisen pään todennäköisissä iskukohdissa suoja oli monin paikoin hyvä.

 

Turvavarusteet

 

Ajonvakautusjärjestelmä on vakiona kaikissa E-sarjan malleissa. Myös kaikkien istuimien turvavyömuistutin on vakiovaruste.

 

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Jaa muillekin