Mitsubishi Outlander 2012 | Autoliitto

Olet täällä

Mitsubishi Outlander 2012

TEST 2012
Aikuisten turvallisuus
94
Lasten turvallisuus
83
Jalankulkijoiden turvallisuus
64
Turvallisuus-järjestelmät
100

 

 

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (94 %)

lasten suoja 41 pistettä (83 %)

jalankulkijatörmäys 23 pistettä (64 %)

turvavarusteet 7 pistettä (100 %)

 

Mitsubishi Outlander sai tulokseksi 5 tähteä

 

Mitsubishi Outlanderin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho, sivuturvatyynyt ja kuljettajan polviturvatyyny. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on voimanrajoittimet ja esikiristimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurointi lastenistuimia varten.

 

Aikuismatkustajien suoja

 

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Mitsubishi osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Auto sai sivutörmäyksessä täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli vähäinen. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

 

Lasten suoja

 

Etutörmäystestissä kasvot menosuuntaan istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken liike ei ollut liiallista. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin paikoillaan, mikä estää tehokkaasti pään osumista auton rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta ja järjestelmä ansaitsi pisteet. Pysyvästi kiinnitetty kyltti varoittaa selvästi turvaistuimen käytöstä etuistuimella silloin, kun turvatyynyä ei ole kytketty pois.

 

Jalankulkijatörmäys

 

Puskuri suojasi hyvin jalankulkijan jalkoja useimmissa testatuissa kohdissa ja sai täydet pisteet. Konepellin etureuna sen sijaan suojasi huonosti jalankulkijaa kaikissa testatuissa kohdissa, eikä saanut yhtään pistettä. Niissä kohdin konepeltiä, johon lapsen pää todennäköisesti osuisi, suoja oli vähäistä tai huonoa. Sen sijaan aikuisen pään todennäköisissä iskeytymiskohdissa suoja oli hyvä.

 

Turvavarusteet

 

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena kaikissa Outlanderissa ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Kaikkien istuinten turvavyömuistuttimet ja kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin ovat vakiovarusteita.

 

Jaa muillekin