Mitsubishi Space Star 2013 | Autoliitto

Olet täällä

Mitsubishi Space Star 2013

TEST 2013
Aikuisten turvallisuus
90
Lasten turvallisuus
72
Jalankulkijoiden turvallisuus
73
Turvallisuus-järjestelmät
55

aikuismatkustajien suoja 33 pistettä (90 %)
lasten suoja 36 pistettä (72 %)
jalankulkijatörmäys 26 pistettä (73 %)
turvavarusteet 5 pistettä (55 %)

Mitsubishi Space Star sai tulokseksi 4 tähteä

Mitsubishi Space Starin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Etuistuimilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -yläankkurointi turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saavat hyvän suojan. Mitsubishi osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat yhtä hyvän suojan. Testinukkejen lukemien perusteella kuljettajan sääri sai vähäisen suojan. Sivutörmäystestissä Space Star suojasi hyvin kaikkia vartalonosia ja sai täydet pisteet. Jopa sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä testinuket osoittivat rintakehän saavan riittävän suojan. Muut vartalonosat saivat hyvän suojan. Etuistuimet ja pääntuki antoivat vähäisen suojan peräänajon aiheuttamaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lasten suoja

Etutörmäystestissä sekä 1,5-vuotiasta että 3-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan kasvot menosuuntaan asennetuissa turvaistuimissa ja saivat hyvän suojan. 1,5-vuotiasta simuloinut nukke sai rintakehälle kohtuullisen suojan. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä ehkäisee tehokkaasti lapsen pään osumista auton rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettajan saama tieto turvatyynyn tilasta ei kuitenkaan ole yksiselitteisen selvää, joten järjestelmä ei saanut pisteitä.

Takaistuimen reunapaikoille ei saa kunnolla asennettua painoryhmän 2+3 turvaistuimia. Muut turvaistuimet, joihin auton kiinnitykset on suunniteltu, voidaan asentaa ilman ongelmia.

Ennen 1.9.2013 myytyjen autojen ohjekirjoissa kerrotaan hieman eri tavalla painoryhmän 2+3 turvaistuimien asennuksesta etumatkustajan istuimelle kuin sen jälkeen myydyissä autoissa. Euro NCAP:n sääntöjen mukaan tällaisilta autoilta vähennetään turvaistuimen asennuksesta saatavia pisteitä.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet sen antamasta suojasta jalankulkijan jaloille. Konepellin etureuna antoi vähäisen suojan jalankulkijan lantiolle useimmissa testatuissa kohdissa. Konepelti suojasi valtaosin hyvin tai riittävästi jalankulkijan päätä niissä kohdin, joihin se todennäköisimmin iskeytyisi.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena ja vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia. Etuistuimet on varustettu turvavyömuistuttimilla, mutta takaistuimille sitä ei ole saatavilla. Myöskään kuljettajan asettaman huippunopeudensäädintä ei ole saatavilla Space Stariin.

Jaa muillekin