Nissan Cube 2010 | Autoliitto

Olet täällä

Nissan Cube 2010

TEST 2010
Aikuisten turvallisuus
83
Lasten turvallisuus
64
Jalankulkijoiden turvallisuus
56
Turvallisuus-järjestelmät
84

aikuismatkustajien suoja 30 pistettä (83 %)
lasten suoja 31 pistettä (64 %)
jalankulkijatörmäys 20 pistettä (56 %)
turvavarusteet 6 pistettä (84 %)

 

Nissan Cube sai tulokseksi 4 tähteä

 

Nissan Cuben varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt ja päätä sekä vartaloa suojaavat sivuturvatyynyt. Etuistuimilla on kaksoisesikiristimet ja voimanrajoittimet. Takaistuimilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä.

 

Aikuismatkustajien suoja

 

Cuben matkustamon rakenteet säilyttivät törmäyksessä hyvin muotonsa. Kojelaudan rakenteet aiheuttivat kuitenkin loukkaantumisriskin kuljettajan ja etumatkustajan polville sekä reisille. Sivutörmäystestistä Cube sai täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehä sai vähäisen suojan, mutta muut vartalonosat olivat hyvin suojassa. Peräänajoa seuraavassa piiskaheilahduksessa matkustajien suoja oli vähäinen.

 

Lasten suoja

 

Etutörmäyksessä kasvot menosuuntaan istuvan 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken pää liikkui eteenpäin yli suositellun rajan, mikä saattaa aiheuttaa pään osumisen auton rakenteisiin. Sivutörmäyksessä sekä 3- että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät kuitenkin hyvin turvaistuimissaan. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävän selkeää ilmoitusta turvatyynyn tilasta.

 

Jalankulkijatörmäys

 

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta, kun taas konepeiton etureuna antoi valtaosin huonon suojan. Konepeitto suojasi hyvin lapsen pään todennäköisissä iskukohdissa.

 

Turvavarusteet

 

Ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste kaikissa Cube-malleissa. Autossa on vakiovarusteena säädin kuljettajalle maksiminopeuden asettamiseen. Myös etuistuimien turvavyömuistuttimet ovat vakiovaruste kaikissa malleissa.

 

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Jaa muillekin