Nissan Leaf 2011 | Autoliitto

Olet täällä

Nissan Leaf 2011

TEST 2011
Aikuisten turvallisuus
89
Lasten turvallisuus
83
Jalankulkijoiden turvallisuus
65
Turvallisuus-järjestelmät
84

 

 

aikuismatkustajien suoja 32 pistettä (89 %)
lasten suoja 40 pistettä (83 %)
jalankulkijatörmäys 23 pistettä (65 %)
turvavarusteet 6 pistettä (84 %)

Nissan Leaf sai tulokseksi 5 tähteä

Nissan Leafin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt ja sivuturvatyynyt. Lisäksi autossa on päätä suojaava turvaverho. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten. 

Aikuismatkustajien suoja

Leafin matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Jäykkä keskikonsoli ja ohjauspylvästä ympäröivät rakenteet aiheuttavat loukkaantumisrikin erikokoisten ja eri asennoissa istuvien henkilöiden polville ja reisille. Sivutörmäystestissä Leaf sai täydet pisteet antamalla hyvän suojan koko vartalolle. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehä sai riittävän suojan ja kaikki muut vartalonosat hyvän suojan. Leaf testattiin täydellä akulla. Kolaritesteissä ei ilmennyt sähköiskun vaaraa tai muita ongelmia akun kanssa. Istuin ja pääntuki antoivat vain vähäisen suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan. 

Lasten suoja

1,5-vuotiasta lasta simuloivan testinuken lukemien perusteella Leafille annettiin täydet pisteet kolaritesteissä. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävän selkeää tietoa turvatyynyn tilasta. Pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä. 

Jalankulkijatörmäys

Puskuri antoi valtaosin hyvän suojan jalankulkijan jaloille. Lapsen pään todennäköisten iskukohtien kohdalla konepeitto antoi hyvän suojan. Aikuisen pään iskukohdissa suoja arvioitiin paikoin hyväksi ja paikoin vähäiseksi. 

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste ja se vastasi Euro NCAPin vaatimuksia. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettama huippunopeuden säädin on myös vakiovaruste.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Jaa muillekin