Opel Corsa 2000 | Autoliitto

Olet täällä

Opel Corsa 2000

Aikuisten turvallisuus
Lasten turvallisuus
-
Jalankulkijoiden turvallisuus

Törmäystestin pisteet:

 

etutörmäys 7 (44%)
sivutörmäys 11 (61%)
kaikkiaan 18 (53%)
jalankulkijatörmäys 14 (39%)

Testiauto oli varustettu 3-sylinterisella 1-litraisella moottorilla, toisin kuin vuonna 1997 testatussa Corsassa, jossa oli 4-sylinterinen 1,2-litrainen moottori. Edellisen testin tavoin matkustajan pää osui kojelautaan, mikä aiheuttaa vakavan loukkaantumisriskin ja jopa hengenvaaran. Tällä kertaa osuma ei ollut yhtä kova kuin aiemmin, mutta edelleen Corsan ongelma. Aiemmasta testistä poiketen myös kuljettajan pää sai osuman. GM:n muiden autojen tavoin lasten turvaistuinten ohjeissa on epäselvyyksiä, mitkä voivat johtaa vääriin asennuksiin.
 

Etutörmäys

 

Kuljettajan pää ohitti turvatyynyn ja osui kojelautaan. Esikiristimet havaittiin tehottomiksi. Kuljettajan jalkatila vaurioitui vakavasti. Useat kohdat polven alueella altistuivat loukkaantumisille. Jäykkä palkki säärien korkeudella saattaa myös aiheuttaa loukkaantumisia. Ohjauspyörässä ei ole pehmentäviä rakenteita iskujen vaimentamiseksi. Takaistuimen keskipaikan kaksipistevyö altistaa vakaville vatsan ja selkärangan loukkaantumisille.
 

Sivutörmäys

 

Sekä oven sisäpinta että istuimen reuna osuivat kylkeen. Vatsan seudulla oli pehmentäviä suojarakenteita, rinnan alueella ei. Corsa sai myös kritiikkiä oven keskellä olevasta jäykisterivasta, joka aiheuttaa suurta kuormitusta kuljettajan reisiin.
 

Lasten turvaistuin

 

GM toimitti testiin turvaistuimet, joiden vaimentimet estävät lasta lyömästä päätä polviinsa. Valitettavasti GM myy turvaistuimia sekä ilman vaimentimia että niiden kanssa. Lasten turvaistuimen asennusohjeet olivat helposti irrotettavissa, mikä voi johtaa vääriin asennuksiin. Sivutörmäyksessä turvaistuimen suoja oli riittämätön.
 

Törmäys jalankulkijaan

 

Iskut lasten ja aikuisten pään alueelle saivat yhtäläiset arvosanat, jotka ovat luokan keskitasoa. Säärten alueelle tapahtuvissa iskuissa Corsa oli turvallisimpien testattujen joukossa.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Jaa muillekin