Peugeot 206 2000 | Autoliitto

Olet täällä

Peugeot 206 2000

Aikuisten turvallisuus
Lasten turvallisuus
-
Jalankulkijoiden turvallisuus

Törmäystestin pisteet:

 

etutörmäys 11 (69)
sivutörmäys 14 (78%)
kaikkiaan 25 (74%)
jalankulkijatörmäys 11 (31%)

Peugeot 206 on pieni auto, joka suojaa matkustajat hyvin. Matkustamo ja kuljettajan ovi säilyivät ehjinä. Ongelmia ilmeni matkustajan turvatyynyn manuaalisessa poiskytkennässä. 3-vuotiaan turvaistuin ei pitänyt päätä istuimen sisäpuolella etu- eikä sivutörmäyksessä. 1-vuotias oli sijoitettu turvaistuimeensa kasvot menosuuntaan, etutörmäyksessä niska jäi suojattomaksi.
 

Etutörmäys

 

206 suojaa matkustajansa hyvin etutörmäyksessä. Etuturvavöiden esikiristimet vähentävät äkillistä liikettä eteenpäin törmäystilanteessa. Turvavöissä on myös turvapysäyttimet, mutta matkustajan rintaan kohdistui silti suuri kuormitus. Takaistuimen keskipaikalla on vain kaksipistevyö, mikä aiheuttaa vakavan loukkaantumisriskin selkärankaan ja mahaan. Polvet olivat vaarassa osua koviin rakenteisiin, joiden pehmusteet eivät riitä vaimentamaan kovan iskun voimaa. Jarrupolkimen raju ja pitkä liike taaksepäin lisäsi jalkojen ja nilkkojen vammautumisen mahdollisuutta.
 

Sivutörmäys

 

Hyvin suunniteltu 206 suojaa hyvin myös sivutörmäyksessä, vaikka autossa ei ole sivuturvatyynyjä. Testinuken pää osui keskipilariin, mutta iskun voima ei aiheuttanut vakavaa loukkaantumisvaaraa. Mahan alue kuormittui lievästi käsinojan iskusta ja oven vaahtomuovirakenteet osuivat lantioon.
 

Lasten turvaistuin

 

Matkustajan turvatyyny on vakiovaruste, ja Peugeotin ratkaisu selkä menosuuntaan sijoitettavien turvaistuinten asennukseen on manuaalinen turvatyynyn kytkin. Kytkentä vahingossa voi olla hengenvaarallinen, eikä varoitus ollut yksiselitteisen selkeä. Irrotettavat tarrat eivät varoita vakavan loukkaantumisen tai kuoleman vaarasta kun turvaistuin sijoitetaan selkä menosuuntaan. Testissä käytetyt turvaistuimet oli sijoitettu kasvot menosuuntaan ja suojasivat etutörmäyksessä kohtalaisen hyvin. 1-vuotiaan niskan kuormitus oli kuitenkin tämänlaisille istuimille tyypilliseen tapaan suuri. Molemmat turvaistuimet suojasivat myös sivutörmäyksessä suhteellisen hyvin, 3-vuotiaan istuin ei kuitenkaan pitänyt päätä istuimen reunojen sisäpuolella.
 

Törmäys jalankulkijaan

 

Jalankulkijatörmäyksen pisteet tulivat lähes kokonaisuudessaan törmäyksestä aikuiseen ja lapseen. Jalkoihin kohdistuneista iskuista 206 sai huonot arvostelut.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Jaa muillekin