Peugeot 308 CC 2009 | Autoliitto

Olet täällä

Peugeot 308 CC 2009

TEST 2009
Aikuisten turvallisuus
83
Lasten turvallisuus
70
Jalankulkijoiden turvallisuus
33
Turvallisuus-järjestelmät
97

aikuismatkustajien suoja 30/36 (83 %)
lasten suoja 34/49 (70 %)
jalankulkijatörmäys 12/36 (33 %)
turvavarusteet 7/7 (97 %)

 

Peugeot 308 CC sai tulokseksi 5 tähteä

 

Peugeot 308 CC:n tulokset on laskettu uuden arvosteluasteikon mukaisesti. Auto on testattu ensimmäisen kerran vuonna 2008.

 

308 CC:n varustelu sisältää kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt ja päätä suojaavan turvaverhon. Etumatkustajien turvavöissä on esikiristimet, ja kaikilla paikoilla on lisäksi voimanrajoittimet. Kaikille matkustajille on turvavyömuistutin. Takaistuimilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, ABS-jarrut, hätäjarrutehostin ja sähköinen jarruvoiman jako.

 

Aikuismatkustajien suoja

 

308 CC:n matkustamon rakenteet säilyttivät törmäyksessä hyvin muotonsa. Kuljettajan ja etumatkustajan polvien ja reisien suoja oli hyvä. Peugeot pystyi myös osoittamaan, että suoja olisi yhtä hyvä erikokoisille sekä erilaisissa asennoissa istuville matkustajille. Sivutörmäystestissä 308 CC sai täydet pisteet. Pylvästestissä rintakehän saama suoja oli vähäinen. Peräänajoa seuraavasta piiskaheilahdustestistä 308 CC ei saanut yhtään pistettä yhdestäkään kolmesta testikerrasta.

 

Lasten suoja

 

Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Tieto turvatyynyn tilasta jää kuitenkin kuljettajalle epäselväksi. Isofix-kiinnikkeiden sijaintia takaistuimilla ei ollut merkitty riittävän selvästi.

 

Jalankulkijatörmäys

 

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijasuojasta. Konepeitto arvioitiin kuitenkin heikosti suojaavaksi sekä aikuisen että lapsen päiden todennäköisten iskemäkohtien osalta.

 

Turvavarusteet

 

Kaikissa 308 CC -malleissa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä vakiovarusteena. Autossa on turvavyömuistutin kaikille matkustajille. Autossa on myös järjestelmä, jonka avulla kuljettaja voi asettaa auton kulkeman maksiminopeuden.

 

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Jaa muillekin