Peugeot 5008 2009 | Autoliitto

Olet täällä

Peugeot 5008 2009

TEST 2009
Aikuisten turvallisuus
89
Lasten turvallisuus
79
Jalankulkijoiden turvallisuus
37
Turvallisuus-järjestelmät
97

aikuismatkustajien suoja 32/36 (89 %)
lasten suoja 39/49 (79 %)
jalankulkijatörmäys 13/36 (37 %)
turvavarusteet 7/7 (97 %)

 

Peugeot 5008 sai tulokseksi 5 tähteä

 

Peugeot 5008:n varustelu sisältää kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt ja päätä suojaavan turvaverhon. Etumatkustajien turvavöissä on esikiristimet, ja kaikilla paikoilla on lisäksi voimanrajoittimet ja turvavyömuistuttimet. Toisen istuinrivin istuimilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurit lastenistuimia varten. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja huippunopeuden rajoitin.

 

Aikuismatkustajien suoja

 

Peugeot 5008:n matkustamon rakenteet säilyttivät törmäyksessä hyvin muotonsa. Kuljettajan ja etumatkustajan polvien ja reisien suoja oli hyvä, eikä kojelaudassa ollut rakenteita, jotka olisivat aiheuttaneet riskin erikokoisille sekä erilaisissa asennoissa istuville matkustajille. Sivutörmäyksessä 5008 sai täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli vähäinen. Myös peräänajoa seuraavassa piiskaheilahdustestissä suoja oli vähäinen.

 

Lasten suoja

 

3-vuotiasta simuloivan testinuken pää pysyi etutörmäyksessä hyvin paikoillaan. 1,5-vuotiasta simuloiva nukke istui selkä menosuuntaan asennetussa lastenistuimessa. Sivutörmäyksessä molemmat nuket pysyivät hyvin paikoillaan. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, mikä mahdollistaa selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen käytön tällä paikalla. Kuljettaja ei kuitenkaan saa tarpeeksi selkeää tietoa turvatyynyn tilasta. Myöskään selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen vaaroista, jos turvatyynyä ei kytketä pois, ei varoiteta kaikilla EU:n kielillä, joten Euro NCAP ei antanut siitä pisteitä. 5008 sai pisteitä Isofix-kiinnikkeistä ja top tether -ankkureista, jotka löytyvät selkeiden merkintöjen avulla toiselta istuinriviltä.

 

Jalankulkijatörmäys

 

Konepeiton etureunan antama suoja jalankulkijan jaloille arvioitiin heikoksi. Samoin sekä lapsen että aikuisen pään todennäköisten iskukohtien osalta konepeiton antama suoja oli huono, eikä 5008 saanut siitä yhtään pistettä. Vain puskuri antoi hyvän suojan jaloille ja sai täydet pisteet.

 

Turvavarusteet

 

Kaikissa 5008-malleissa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä vakiovarusteena. Kaikkien istuimien turvavyömuistutin on myös vakiovaruste. Kuljettajan asettama huippunopeuden rajoitin on lisävaruste joissakin malleissa, mutta sen oletetaan olevan vakiona suurimmassa osassa myydyistä autoista.

 

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Jaa muillekin