Renault Grand Scenic 2009 | Autoliitto

Olet täällä

Renault Grand Scenic 2009

TEST 2009
Aikuisten turvallisuus
91
Lasten turvallisuus
76
Jalankulkijoiden turvallisuus
42
Turvallisuus-järjestelmät
99

aikuismatkustajien suoja 33/36 (91 %)
lasten suoja 37/49 (76 %)
jalankulkijatörmäys 15/36 (42 %)
turvavarusteet 7/7 (99 %)

 

Renault Grand Scenic sai tulokseksi 5 tähteä

 

Grand Scenicin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt ja päätä suojaava turvaverho. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on kaksoiskiristimet, ja takamatkustajien vöissä on esikiristimet. Takaistuimilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurit lastenistuimia varten. Kaikille matkustajille on turvavyömuistuttimet. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä.

 

Aikuismatkustajien suoja

 

Grand Scenicin matkustamon rakenteet säilyttivät törmäyksessä hyvin muotonsa. Auto antoi hyvän suojan molempien etumatkustajien rintakehille. Myös polvet, reidet ja lantiot olivat hyvin suojassa ja Renault pystyi osoittamaan, että auto turvaa yhtä hyvin erikokoisia ja eri asennoissa istuvia matkustajia. Sivutörmäystestissä Grand Scenic sai täydet pisteet ja pylvästestissäkin rintakehä sai riittävän suojan. Peräänajoa seuraavassa piiskaheilahduksessa Grand Scenic antama suojan arvioitiin vähäiseksi.

 

Lasten suoja

 

Dynaamisissa testeissä testinukkeihin kohdistuneet voimat ja kiihtyvyydet eivät olleet liian suuria. 3-vuotiasta simuloiva nukke ei liikkunut liikaa eteenpäin etutörmäystestissä. Sivutörmäystestissä sekä 3- että 1,5-vuotiasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Poiskytketystä turvatyynystä ei kuitenkaan ilmoiteta kuljettajalle riittävän selvästi, joten Grand Scenic ei saanut järjestelmästä pisteitä.

 

Jalankulkijatörmäys

 

Grand Scenicin puskuri sai täydet pisteet jalankulkijoiden jaloille antamastaan suojasta. Konepeiton etureuna antama suoja jalankulkijalle arvioitiin pääosin vähäiseksi. Konepeitto antoi huonon suojan sekä lapsen että aikuisen pään todennäköisten iskukohtien osalta.

 

Turvavarusteet

 

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste useimmissa Euroopan maissa, mutta on lisävarusteena osassa maita. Myytävien Grand Scenicien, joissa ajonvakautusjärjestelmä on vakiona, odotetaan yltävän Euro NCAPin vaatimustasolle vuoden 2009 aikana. Sama koskee myös huippunopeuden rajoitinjärjestelmää, jonka avulla kuljettaja voi määrittää maksiminopeuden. Turvavyömuistuttimet ovat vakiona kaikille matkustajille.

 

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Jaa muillekin