Skoda Yeti 2009 | Autoliitto

Olet täällä

Skoda Yeti 2009

TEST 2009
Aikuisten turvallisuus
92
Lasten turvallisuus
78
Jalankulkijoiden turvallisuus
46
Turvallisuus-järjestelmät
71

aikuismatkustajien suoja 33/36 (92 %)
lasten suoja 38/49 (78 %)
jalankulkijatörmäys 17/36 (46 %)
turvavarusteet 5/7 (71 %)

 

Skoda Yeti sai tulokseksi 5 tähteä

 

Yetin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja kuljettajan polvia suojaava turvatyyny. Etumatkustajien turvavöissä on mukautuvat esikiristimet ja voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurointi lastenistuimia varten. Pääntuissa on piiskaheilahdustuet. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä. Kuljettajalle ja etumatkustajalle on turvavyömuistuttimet.

 

Aikuismatkustajien suoja

 

Yetin matkustamon rakenteet säilyttivät törmäyksessä hyvin muotonsa ja testinukeista voitiin havaita Yetin antavan joko hyvän tai riittävän suojan kaikille ruumiinosille. Myös polvet ja reidet olivat hyvin suojassa. Skoda pystyi osoittamaan, että eri asennoissa istuvat ja erikokoiset matkustajat saivat yhtäläisen suojan. Vaikka sivuturvatyynyt ja päätä suojaava turvaverho eivät ole vakiona kaikissa malleissa, Euro NCAP huomioi ne kuitenkin sivutörmäystestissä, sillä niiden oletetaan olevan vakiovarusteena suurimmassa osassa myydyistä autoista. Turvatyynyjen ansiosta Yeti sai täydet pisteet sivutörmäystestissä. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän suoja oli vähäinen. Peräänajoa seuraavassa piiskaheilahduksessa Yeti antoi hyvän suojan.

 

Lasten suoja

 

Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotista simuloivien nukkejen päät pysyivät hyvin paikoillaan, ja olivat lisäksi hyvin suojassa mahdollisesti irtoavilta osilta. Hansikaslokerossa olevalla kytkimellä voi kytkeä etumatkustajan turvatyynyn pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Turvaistuimen käytöstä ilman turvatyynyn poiskytkemistä varoitetaan aurinkolippaan kiinteästi sijoitetuilla ohjeilla.

 

Jalankulkijatörmäys

 

Yetin puskuri sai täydet pisteet jalankulkijoiden jaloille antamastaan suojasta. Normaalien Euro NCAP -testien ulkopuolella löytyi kuitenkin alueita, joissa jalankulkijan saama suoja oli heikko. Euro NCAP laajentaa pian testejään siten, että myös tällaiset alueet vaikuttavat auton saamiin pisteisiin. Konepeiton etureuna suoriutui testistä heikosti, eikä saanut yhtään pistettä. Jotkin osat konepeitosta antoivat hyvän suojan jalankulkijan pään todennäköisten iskukohtien osalta, mutta suurimmilta osin konepeitto suojasi päätä huonosti.

 

Turvavarusteet

 

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiona suurimmassa osassa Euroopassa myytäviä malleja ja muihin se on saatavana lisävarusteena. Ajonvakautusjärjestelmän oletetaan olevan vakiona suurimmassa osassa myytäviä malleja, joten Yeti ansaitsi siitä pisteen Euro NCAP -testeissä. Etumatkustajien turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita kaikissa malleissa.

 

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Jaa muillekin