Subaru XV 2012 | Autoliitto

Olet täällä

Subaru XV 2012

TEST 2012
Aikuisten turvallisuus
86
Lasten turvallisuus
90
Jalankulkijoiden turvallisuus
64
Turvallisuus-järjestelmät
86

aikuismatkustajien suoja 31 pistettä (86 %)
lasten suoja 44 pistettä (90 %)
jalankulkijatörmäys 23 pistettä (64 %)
turvavarusteet 6 pistettä (86 %)

Subaru XV sai tulokseksi 5 tähteä

Subaru XV:n arvostelu on päivitetty vuodelta 2011 vuoden 2012 testejä varten. Autoon ei ole tehty muutoksia, ja testitulokset on siirretty vuodelta 2011 vuoteen 2012. Vuoden 2012 arvostelu kuvaa XV:n suoriutumista kolaritesteissä Euro NCAP:n uusimman vaatimustason mukaan.

Subaru XV:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho, sivuturvatyynyt ja kuljettajan polviturvatyyny. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Törmäyksessä kuljettajan jalkatilan hitsaussaumat repeilivät useasta kohdasta. Auto menetti tämän vuoksi pisteitä aikuismatkustajien suojasta. Subaru on ilmoittanut Euro NCAP:lle, että he ovat parantaneet kuljettajan jalkatilan hitsauslaatua. Testinuket osoittivat, että kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Kojelaudan rakenteet aiheuttivat kuitenkin riskin erikokoisille ja eri asennoissa istuville henkilöille. Sivutörmäystestissä vartalon kaikki osa-alueet saivat hyvän suojan, ja XV sai testissä täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä auton rintakehän suoja oli heikko. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

XV sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta lasta simuloivan nuken saamasta suojasta. Kasvot menosuuntaan istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista etutörmäystestissä. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, jolloin päähän kohdistuvat osumat olivat minimissä. Etumatkustajan turvatyyny on oletusarvoisesti kytketty pois päältä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Etumatkustajan turvatyyny kytkeytyy päälle ainoastaan silloin, kun riittävän kokoinen matkustaja istuu etumatkustajan paikalla. Järjestelmä täytti Euro NCAP:in vaatimukset ja XV palkittiin siitä.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet sen jaloille antamasta suojasta. Konepeiton etureunan suoja oli huono ja se ei saanut yhtään pisteitä. Lapsen pään todennäköisten iskukohtien kohdalla konepeitto antoi hyvän suojan. Aikuisen pään iskukohdissa suoja oli huono tai vähäinen.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, kuljettajan, etumatkustajan ja takapenkillä matkustavien turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädintä ei ole saatavilla XV:hen.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Jaa muillekin