Toyota Camry 1998 | Autoliitto

Olet täällä

Toyota Camry 1998

Aikuisten turvallisuus
Lasten turvallisuus
-
Jalankulkijoiden turvallisuus

Törmäystestin pisteet:

 

etutörmäys 10 (63%)
sivutörmäys 15 (83%)
kaikkiaan 25 (74%)
jalankulkijatörmäys 15 (42%)

Camry sai neljä tähteä hyvän sivutörmäystuloksen ansiosta. Etutörmäystestin tulosta heikensi kuljettajan jalkojen, nilkkojen ja polvien altistuminen loukkaantumisille. Testissä käytettiin Toyotan toimittamia lasten turvaistuimia, joita Toyota ei kuitenkaan suosittele Camryn ostajille. Muilla turvaistuimilla tulokset saattavat olla toisenlaisia. Camry täyttää uusien autojen sivutörmäysnormit, jotka tulevat voimaan lokakuussa 1998.
 

Etutörmäys

 

Matkustamon rakenne säilyi vakaana ja kuljettajan päätä suojasi hyvin toiminut turvatyyny. Etuturvavöissä on esikiristimet ja turvapysäyttimet. Kuljettajan rintakehä ei osunut ohjauspyörään. Muilla, erityisesti etumatkustajalla rintakehän kuormitus nousi kuitenkin vaarallisen korkeaksi. Kojelaudan alapuoliset rakenteet saattavat vaarantaa kuljettajan polvet, reidet ja lantion. Jalkoja ja nilkkoja vaaransi voimakkaasti taaksepäin työntynyt jarrupoljin.
 

Sivutörmäys

 

Camry on varustettu etuistuimiin asennetuilla sivuturvatyynyillä. Kuljettajan sivuturvatyyny suojasi hyvin ja ylävartaloon kohdistunut vaimea isku jakautui tasaisesti. Oven käsinoja osui kuljettajan mahaan, turvatyyny suojasi tässä hiukan.
 

Lasten turvaistuimet

 

Takaistuimella on kolme kolmipisteturvavyötä. Kaikissa on automaattinen lukitusmekanismi turvaistuimen kiinnityksen varmistamiseksi. Turvaistuimen asennuksesta etumatkustajan paikalle varoittava ACEA-kaavio näkyi vain kun etumatkustajan ovi oli auki. Varoitus löytyi myös kolmella kielellä aurinkolippaan kiinnitetystä tarrasta. Testissä käytettiin 9-18 kg painoisille lapsille sopivia Britax Römer Peggy Universal –turvaistuimia, jotka osoittautuivat yhteensopiviksi turvavöiden kanssa.
 

Törmäys jalankulkijaan

 

Kaikki reisien ja säärien osumakohdat konepellin reunaa lukuunottamatta antoivat huonot tulokset. Lapsen päähän kohdistuneissa iskuissa konepelti jousti paremmin kuin aikuisen päähän tulleissa osumissa.
 

Mallin historia ja turvavarustelu

 

Uusin Camry esiteltiin elokuussa 1996. Kaikissa EU-maissa vakiovarustukseen kuuluvat kuljettajan ja matkustajan etu- ja sivuturvatyynyt, etuturvavöiden esikiristimet ja turvapysäyttimet sekä ohjaustehostin.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Jaa muillekin