Volkswagen Golf 2012 | Autoliitto

Olet täällä

Volkswagen Golf 2012

TEST 2012
Aikuisten turvallisuus
94
Lasten turvallisuus
89
Jalankulkijoiden turvallisuus
65
Turvallisuus-järjestelmät
71

 

 

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (94 %)

lasten suoja 44 pistettä (89 %)

jalankulkijatörmäys 24 pistettä (65 %)

turvavarusteet 5 pistettä (71 %)

 

VW Golf sai tulokseksi 5 tähteä

 

VW Golfin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt sekä kuljettajan polviturvatyyny. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Kuljettajan ja etumatkustajan paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takamatkustajien turvavyömuistuttimet ovat lisävarusteita. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille.

 

Aikuismatkustajien suoja

 

Golfin matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etumatkustaja sai hyvän suojan. Kuljettaja sai hyvän suojan lukuun ottamatta jalkojen suojaa, joka oli riittävä. VW osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat yhtä hyvän suojan. Auto sai sivutörmäyksessä täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli vähäinen. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

 

Lasten suoja

 

Törmäystesteissä Golf sai täydet pisteet 3-vuotiasta simuloivan nuken saamasta suojasta. Nukke pysyi hyvin paikoillaan kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa. Sivutörmäyksessä turvaistuimet suojasivat nukkeja törmäämästä auton osiin. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa riittävää tietoa turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä palkittiin testissä. Aurinkosuojaan pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa selvästi turvaistuimen käytöstä etuistuimella silloin, kun turvatyynyä ei ole kytketty pois.

 

Jalankulkijatörmäys

 

Puskuri sai täydet pisteet sen antamasta suojasta jalankulkijan jaloille. Konepellin etureuna antoi vähäisen suojan jalankulkijalle. Lapsen pään todennäköisissä iskukohdissa konepelti antoi hyvän suojan. Aikuisen pään iskukohdissa konepellin antama suoja oli valtaosin vähäinen tai huono.

 

Turvavarusteet

 

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena VW Golfissa, ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Etumatkustajien istuinten turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin on saatavilla, mutta sitä ei arvioitu, koska se on lisävaruste.

Jaa muillekin