Volkswagen Passat 2001 | Autoliitto

Olet täällä

Volkswagen Passat 2001

Aikuisten turvallisuus
Lasten turvallisuus
-
Jalankulkijoiden turvallisuus

Törmäystestin pisteet:

 

etutörmäys 12 (75)
sivutörmäys 16 (89%)
kaikkiaan 28 (82%)
jalankulkijatörmäys 13 (36%)

Passatin vahva matkustamo suojaa hyvin. Sivutörmäystestissä Passat selvisi pistemenetyksittä, mutta koska sivuturvatyyny on lisävaruste, täysiä pisteitä myönnetty. Polvien alueelle kohdistuneet iskut aiheuttivat loukkaantumisvaaran reisille. Konepellin reuna oli useisiin muihin autoihin nähden jalankulkijoita suojaavampi.
 

Etutörmäys

 

Testinuken pää siirtyi lähes kokonaan pois turvatyynyltä ja osui oven kiskoon kimmotessaan takaisin. Tästä Passat ei menettänyt pisteitä, sen sijaan pistemenetyksiä tuli kuljettajan rintakehän osumasta ohjauspyörään. Muuten auton turvajärjestelmät suojasivat matkustajat hyvin. Kojelaudan takaisen alueen kovat esineet kohdistivat kuljettajan polviin ja reisiin kovia iskuja. Takaistuimen keskipaikalla on vain kaksipisteturvavyö, minkä on todettu olevan heikosti suojaava. Volkswagen tarjoaa Passatin takaistuimen keskipaikalle kolmipistevyötä ainoastaan lisävarusteena, testiryhmän näkemyksen mukaan tämän tulee olla vakiovaruste.
 

Sivutörmäys

 

Sivutörmäystestissä Passat suojasi matkustajat erittäin hyvin. Päätä suojaava sivuturvatyyny suojasi hyvin sekä etu- että takamatkustajia. Pylvästesti tehtiin VW:n kustannuksella, sillä päätä suojaava sivuturvatyyny ei valitettavasti ole Passatissa vakiovarusteena.
 

Lasten turvaistuin

 

Volkswagenin täytyy ottaa vakavasti vakiovarusteisen matkustajan turvatyynyn aiheuttama loukkaantumis- ja hengenvaara eteen sijoitettuun turvaistuimeen kiinnitetylle lapselle. Passatiin on asennettu vain vaikeaselkoinen kaavio ja irrotettava tarra, eikä kummassakaan mainita loukkaantumis- tai hengenvaarasta. VW valitsi testiin oman merkkinsä kasvot menosuuntaan asennetut Römer Prince Bobsy G1 Universal –turvaistuimet. Nämä toimivat hyvin lukuunottamatta heikkoa suojaa puolitoistavuotiaan lapsen niskalle. VW Group toimittaa Skoda Fabiaan paljon arvostelua saanutta versiota samasta turvaistuimesta, mutta tätä ei nyt testattu. Kyseinen istuin on yhä saatavana VW:n piirimyyjiltä.
 

Törmäys jalankulkijaan

 

Vaikka Passatin suoja jalankulkijoille ei ole hyvä, tulos on luokan keskitasoa. Konepellin reuna oli useimpia muita testattuja paremmin suojaava. Tämä osoittaa, miten muotoilulla voidaan vaikuttaa jalankulkijaturvallisuuteen.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Jaa muillekin