Volkswagen Polo 2009 | Autoliitto

Olet täällä

Volkswagen Polo 2009

TEST 2009
Aikuisten turvallisuus
90
Lasten turvallisuus
86
Jalankulkijoiden turvallisuus
41
Turvallisuus-järjestelmät
71

aikuismatkustajien suoja 32/36 (90 %)
lasten suoja 42/49 (86 %)
jalankulkijatörmäys 15/36 (41 %)
turvavarusteet 5/7 (71 %)

 

Volkswagen Polo sai tulokseksi 5 tähteä

 

Volkswagen Polon varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt sekä yhdistetty sivuturvatyyny ja päätä suojaava turvatyyny. Etuistuimilla on turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet. Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurit lastenistuinta varten löytyvät takaistuimen reunapaikoilta. Kuljettajalle ja etumatkustajalle on turvavyömuistuttimet. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä.

 

Aikuismatkustajien suoja

 

Matkustamo säilytti hyvin muotonsa etutörmäystestissä. Polo sai täydet pisteet etumatkustajalle antamastaan suojasta. Kuljettajan kohdalla vain ohjauspylväs saattaa aiheuttaa reisien loukkaantumisriskin. Sivutörmäystestissä Polo menetti pisteen osan rintakehän suojauksessa. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja arvioitiin vähäiseksi. Myös piiskaheilahdustestissä suoja oli vähäinen.

 

Lasten suoja

Polo sai täydet pisteet puolitoistavuotiaalle ja kolmevuotiaalle lapsimatkustajalle tarjoamastaan suojasta sekä etu- että sivutörmäystestissä. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettajalle annettava tieto turvatyynyn tilasta ei kuitenkaan ole riittävän selvä. Turvatyynyn poiskytkemisen tärkeydestä muistutetaan kiinteällä ohjeella.

Jalankulkijatörmäys

 

Puskuri antoi pääosin hyvän suojan jalankulkijan jaloille, mutta ulkoreunan jäykkien rakenteiden antama suoja oli heikko. Konepeiton etureunan antama suoja arvioitiin vähäiseksi. Konepeiton keskiosa suojasi hyvin niiltä kohdin, joihin lapsen pää todennäköisimmin iskeytyy, mutta reunoilla suoja oli vähäinen. Aikuisen pään todennäköisten iskukohtien antama suoja oli heikko.

 

Turvavarusteet

 

Polossa on turvavyömuistuttimet kaikille matkustajille. Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on saatavana lisävarusteena joihinkin malleihin osassa maita. Niiden mallien myynti, joissa ajonvakautusjärjestelmä on vakiona, ylittää Euro NCAPin vaatimukset. Polo palkittiin näin pisteellä.

 

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Jaa muillekin