Volkswagen Scirocco 2009 | Autoliitto

Olet täällä

Volkswagen Scirocco 2009

TEST 2009
Aikuisten turvallisuus
87
Lasten turvallisuus
73
Jalankulkijoiden turvallisuus
53
Turvallisuus-järjestelmät
71

aikuismatkustajien suoja 31/36 (87 %)
lasten suoja 36/49 (73 %)
jalankulkijatörmäys 19/36 (53 %)
turvavarusteet 5/7 (71 %)

 

Volkswagen Scirocco sai tulokseksi 5 tähteä

 

Volkswagen Sciroccon varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan yksivaiheiset etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt sekä päätä suojaava turvaverho. Etu- ja takaistuimilla on turvavöiden voimanrajoittimet ja etuistuimilla lisäksi esikiristimet sekä turvavyömuistuttimet. Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurit lastenistuinta varten sijaitsevat takaistuimen reunapaikoilla. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä.

 

Aikuismatkustajien suoja

 

Matkustamo säilytti etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Kuljettajan pää osui turvatyynystä huolimatta ohjauspyörään, mikä aiheutti pistemenetyksen. Kuljettajan ja matkustajan polvien, reisien ja lantion suoja arvioitiin hyväksi. Volkswagen pystyi osoittamaan Sciroccon suojaavan erikokoisia ja eri istuma-asennoissa istuvia matkustajia yhtä tehokkaasti. Sivutörmäystestissä rintakehän suoja oli riittävä ja pylvästestissä hyvä. Myös peräänajoa seuraavassa piiskaheilahdustestissä suoja oli hyvä.

 

Lasten suoja

 

Volkswagen on hiljattain tehnyt parannuksia Bobsy G0/1 ISOFIX -turvaistuimeen, ja on lokakuusta 2009 asti tarjonnut muunnettua Bobsy G1 ISOFIX -turvaistuinta Sciroccoon. Euro NCAPin testeissä on käytetty viimeisimpiä turvaistuinmalleja, joten arviot ja tähdet eivät sovellu aikaisempia versiota käyttäviin autoihin.

 

Etutörmäystestissä 3-vuotiasta simuloivan nuken pään heilahdus eteenpäin ei ollut liiallista. Sivutörmäystestissä sekä 3- että 1,5-vuotiasta simuloivat nuket pysyivät hyvin turvaistuimissa. Etuistuimen turvatyyny voidaan kytkeä pois käytöstä, jolloin selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen käyttö on mahdollista. Tiedot turvatyynyn tilasta eivät kuitenkaan ole riittävän selkeitä. Selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen asentamisesta ilman turvatyynyn kytkemistä pois päältä varoitetaan huonosti.

 

Jalankulkijatörmäys

 

Puskuri ja konepeiton etureuna saivat täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Konepeitto suojasi valtaosin vähäisen suojan lapsen päätä sen todennäköisissä iskukohdissa. Aikuisen pään osalta suoja oli pääosin heikko.

 

Turvavarusteet

 

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste kaikissa Scirocco-malleissa. Autossa on turvavyömuistuttimet kuljettajalle ja etumatkustajalle.

 

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Jaa muillekin