Volvo V60 2012 | Autoliitto

Olet täällä

Volvo V60 2012

TEST 2012
Aikuisten turvallisuus
94
Lasten turvallisuus
82
Jalankulkijoiden turvallisuus
64
Turvallisuus-järjestelmät
100

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (94 %)
lasten suoja 40 pistettä (82 %)
jalankulkijatörmäys 23 pistettä (64 %)
turvavarusteet 7 pistettä (100 %)

Volvo V60 sai tulokseksi 5 tähteä

Volvo V60:n arvostelu on päivitetty vuodelta 2011 vuoden 2012 testejä varten. Autoon ei ole tehty muutoksia, ja testitulokset on siirretty vuodelta 2011 vuoteen 2012. Vuoden 2012 arvostelu kuvaa V60:n suoriutumista kolaritesteissä Euro NCAP:n uusimman vaatimustason mukaan. Euro NCAPin tutkimusten mukaan nämä testitulokset ovat yhteensopivia Volvo S60:n kanssa.

Volvo V60:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät törmäyksessä hyvin muotonsa, ja tuulilasin pylväs liikkui taaksepäin vain millimetrin. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Volvo osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestistä V60 sai täydet pisteet antamalla hyvän suojan koko vartalolle. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä testinukkejen lukemat osoittivat rintakehän saavan vähäisen suojan. Istuin ja kiinteässä asennossa oleva pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Molemmat testinuket istuivat selkä menosuuntaan asennetuissa turvaistuimissa etu- ja sivutörmäystien aikana. V60 sai täydet pisteet testinukeille antamastaan suojasta. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävän selkeää informaatiota turvatyynyn tilasta. Pysymätön ja vain kuvallinen tarra antaa puutteellisen tiedon vaaroista, mikäli selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta käytetään etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri antoi valtaosin hyvän suojan jalankulkijan jaloille, mutta joissain kohdissa suoja oli vähäistä. Lapsen pään todennäköisten iskukohtien kohdalla konepeitto antoi valtaosin hyvän suojan. Sen sijaan aikuisen pään iskukohdissa suoja oli valtaosin huono, mutta hyvä joissain kohdin.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena V60:ssa, ja se vastasi Euro NCAPin vaatimuksia. Kuljettajan asettama huippunopeuden säädin on vakiovaruste samoin kuin kaikkien istuinten turvavyömuistuttimet.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Jaa muillekin