Volvo V60 Plug-in Hybrid 2012 | Autoliitto

Olet täällä

Volvo V60 Plug-in Hybrid 2012

TEST 2012
Aikuisten turvallisuus
93
Lasten turvallisuus
83
Jalankulkijoiden turvallisuus
65
Turvallisuus-järjestelmät
100

 

 

aikuismatkustajien suoja 33 pistettä (93 %)

lasten suoja 41 pistettä (83 %)

jalankulkijatörmäys 23 pistettä (65 %)

turvavarusteet 7 pistettä (100 %)

 

Volvo V60 Hybrid sai tulokseksi 5 tähteä

 

V60 Hybridin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on voimanrajoittimet ja kaikkien paikkojen turvavöissä on esikiristimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

 

Aikuismatkustajien suoja

 

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Volvo osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Auto sai sivutörmäyksessä täydet pisteet antamalla hyvän suojan koko vartalolle. Jopa sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli riittävä ja muiden osien hyvä. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

 

Lasten suoja

 

3-vuotiasta simuloivalle testinukelle törmäystesteissä antamastaan suojasta V60 Hybrid sai täydet pisteet. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan, mikä estää tehokkaasti pään osumista auton rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävää tietoa turvatyynyn tilasta. Pysyvästi kiinnitetty kyltti varoittaa selvästi turvaistuimen käytöstä etuistuimella silloin, kun turvatyynyä ei ole kytketty pois.

 

Jalankulkijatörmäys

 

Puskuri suojasi hyvin jalankulkijan jalkoja useimmissa testatuissa kohdissa. Konepellin etureuna sen sijaan suojasi jalankulkijaa valtaosin huonosti tai vähäisesti. Useimmissa lapsen pään todennäköisissä iskukohdissa konepelti suojasi hyvin. Aikuisen pään suoja todennäköisissä iskukohdissa oli puolestaan valtaosin huono, mutta paikoitellen hyvä.

 

Turvavarusteet

 

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena V60 Hybridissä, ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Kaikkien istuinten turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin on niin ikään vakiovaruste.

Jaa muillekin