Rata-ajopäivä motoristeille ja autoilijoille | Autoliitto

Rata-ajopäivä motoristeille ja autoilijoille

22.07.2019

Ilmoittaudu Autoliiton rata-ajopäivään 22.7.2019

Autoliitto järjestää jälleen tänä kesänä rata-ajopäivän, jossa jäsenet pääsevät testaamaan ajotaitojaan sekä moottoripyörällä että autolla. Ajopäivä pidetään Alastaron moottoriradalla maanantaina 22.7.2019.

Autoliiton ajopäivä keskittyy rata-ajoon. Tilaisuus soveltuu niin ensikertalaisille kuin kokeneemmille kuljettajille.

Alastaron moottorirata on varattu moottoripyöräilijöille klo 10-15 ja autoille klo 15-20. Osallistujat jaetaan nopeustasojen perusteella ryhmiin, jotta kaikki saavat parhaan mahdollisen ilon ja hyödyn tilaisuudesta. Sekä moottoripyörillä että autoilla ajetaan 20 minuutin rupeamia kerrallaan.

Liikennevakuutus on ajoneuvoille pakollinen ja ajovarustus rata-ajoon soveltuva. Ajo tapahtuu omalla vastuulla.

Autoliiton rata-ajopäivän hinta on sekä moottoripyöräilijöille että autoilijoille 40 euroa.

Jos haluat osallistua molempiin tapahtumiin, ole yhteydessä meihin sähköpostitse osoitteeseen autoliitto (at) autoliitto.fi.

Varmista paikkasi heti ostamalla haluamasi paketti AL-kaupasta

Motoristin rata-ajopäivä 40 €
Autoilijan rata-ajopäivä 40 €

Tässä yleisimpiä kysymyksiä päivästä:

• Saako kyydissä olla ihmisiä? Saa, kaikilla pitää olla asianmukainen varustus, suosittelemme maksimissaan yhtä kyytiläistä.
  • Onko ambulanssia? Ei.
  • Onko koulutusta? Ei, Lauri Oksanen voi antaa vinkkejä, varsinaista koulutusta ei kuitenkaan ole.

Infoa päivän kulusta

MOOTTORIPYÖRÄT

• Moottoripyöräilijät aloittavat päivän ylävarikolla 09:30 ilmoittautumisella.
  • Jaetaan kuljettajat kahteen tai kolmeen ryhmään (nopea, (keski), hidas).
  • Nopea ryhmä pääsee radalle heti 10:00, keski- ja hidas ryhmä jäävät kuljettajakokoukseen joka aloitetaan 10:00.
  • Radalle ei pääse mikäli ei ole kuljettajakokoukseen osallistunut / ilmoittautunut saavuttuaan.
  • Kaikki jotka ovat radalla ensimmäistä kertaa, aloittavat päivän hitaasta ryhmästä.
  • Ajetaan 20 minuutin seteissä (mikäli vain kaksi ryhmää, setin pituus 30 min) siten, että jokainen ryhmä ajaa yhden setin yhden tunnin aikana.
  • Moottoripyörät lopettavat kello 15 jolloin autot pääsevät radalle.

• Ajovarusteiden tulee olla rata-ajoon soveltuvia, suosittelemme nahkapuvun käyttöä.
  • Huomioithan, että radalla ei ole myynnissä polttoainetta.
  • Mikäli pyörässäsi on lasiset umpiot, ota teippiä mukaasi jotta voit teipata lamput.
  • Peilit tulee irrottaa ennen radalle menemistä. Mikäli pidät kuitenkin peilit kiinni, tulee ne teipata.

AUTOILIJAT

• Autoilijat aloittavat ilmoittautumisen 14:30. Toki voit tulla radalle jo aikaisemmin. Autot otetaan vastaan ylävarikolle, jätetään ne kuitenkin ravintolan päätyyn jotta moottoripyörille jää tilaa eikä synny risteävää liikennettä varikolla.
  • Autot jaetaan kolmeen (tai kahteen) ryhmään samoin kuin moottoripyörät.
  • Päivä alkaa kuljettajakokouksella 15:00. Nopea ryhmä pääsee radalle heti kolmelta.
  • Myös autoilla ensimmäistä kertaa radalla ajavat aloittavat hitaasta ryhmästä.

• Kaikilla autossa olevilla tulee olla ajovarusteena vähintään kypärä aina radalla ajettaessa.
  • Muistathan myös, että radalla ei myydä polttoainetta.

RUOKAA

• Radan ravintola palvelee koko päivän.

• Selvitä omasta vakuutusyhtiöstäsi vakuutuksesi kattavuus, lähtökohtaisesti ratatapahtumassa ei ole voimassa vapaaehtoiset vakuutukset (esim. Kasko).
  • AJAMINEN TAPAHTUU OMALLA VASTUULLA.
  • Ratahenkilökunnan ohjeita tulee noudattaa kaikissa tilanteissa.