Maaliikenne Euroopassa hyvin hankalaa | Autoliitto

Maaliikenne Euroopassa hyvin hankalaa

Saksan kartta

Moni Espanjassa talvehtinut suomalainen pohtii, kuinka paluu Suomeen onnistuu.

Autoliittoon tulvii kyselyitä Espanjassa talvea viettäneiltä jäseniltä siitä, kuinka paluu Suomeen onnistuu tällä hetkellä. Moni talviasukas on Espanjassa omalla autolla, mikä vaikeuttaa paluuta eri maiden sulkiessa rajojaan.

Tämänhetkisen tiedon mukaan Espanjasta ei pääse ajamalla Suomeen, sillä kauttakulkumaat Ranska ja Saksa eivät päästä maahan kuin rajoitetusti liikennettä, kuten omien maidensa kansalaisia ja rahtiliikennettä. Täten suomalainen autoilija ei mitä todennäköisimmin voi rajoja ylittää.

MUOKATTU 23.3: EU-maiden välillä läpikulkuliikenne omaan kotimaahan pitäisi olla mahdollista, mutta takuuta rajan yli pääsemisestä ei voida antaa. Autoliittoon on kantautunut tietoa Suomeen ongelmitta autolla palanneista matkailijoista, mutta matkailijoita on pysäytetty myös rajoille.

Espanjassa matkailevan varmimmat mahdollisuudet ovatkin tällä hetkellä jääminen Espanjaan tai mahdollisesti palaaminen Suomeen lentämällä.

On hyvä huomioida, että tilanne elää hyvin nopealla tahdilla, eli vaikka jokin maa kauttakulun tällä hetkellä mahdollistaisi, saattaa tilanne olla muuttunut rajalle ehdittäessä.